Saldžiųjų apelsinų aliejus, Saflora

Saldžiųjų apelsinų aliejus, Saflora

Nauja prekė

In Stock

€ 2,50

Pirkdami šią prekę galite gauti iki 3 premijos taškų. Jūsų krepšelis bus 3 premijos taškų kurį(-uos) galite konvertuoti į nuolaidų kuponą už € 0,03.


Apie prekę

Sudėtis: 100% grynas saldžiųjų apelsinų eterinis aliejus.

Žaliavos kilmės šalis: Brazilija.

Išgavimo būdas: šis apelsinų eterinis aliejus išgautas šalto spaudimo metodu iš šviežios saldžiųjų apelsinų Citrus aurantium L. var. dulcis žievės.

Kvapas: šviežias, citrusinis.

Apelsinų medžių gimtinė skaitoma Kinija, kur juos kultivuoja nuo senų laikų. Europoje apelsinas tapo žinomas Aleksandro Makedoniečio žygio į Indiją (326–325 m. pr m. e.) dėka. Bet šis vaisius Europoje buvo įvertintas tik XVI amžiuje, kada portugalai jūra pradėjo vežti vaisius ir apelsinų medžių sodinukus.

Kaip ir kiti citrusai, apelsinų aliejaus žievelė turi sudėtyje daugiau antioksidantų negu minkštimas, todėl eterinis aliejus gaunamas iš žievelių itin turtingas flavonoidais ir fenoliniais junginiais. Šis aliejus ypač rekomenduojamas brandžios odos priežiūrai [1]. Padeda palaikyti odos elastingumą ir apsaugoti odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.

Brandžiai odai – apelsinų aliejus padeda lyginti raukšles, mažina raumenų įtampą ir veido raukšlių gylį.

Buvo pastebėta, kad apelsinų aliejaus naudojimas gerina odos būklę iki 75% atvejų esant spuogams, bet turi pašalinį poveikį – labai dažnai, iš karto po naudojimo, buvo pažymėtas odos paraudimas ir deginimas kelių minučių bėgyje [2]. Apelsinų aliejaus naudojimas padeda pagerinti aknės pažeistos odos būklę, nes turi ne tik antiseptinių bet ir odą raminančių savybių [4]. Puikus odos tonikas.

Dėl savo savybės riboti daugelių mikroorganizmų dauginimąsi, įrodyta kad apelsinų aliejus puikiai tinka burnos ertmės priežiūrai, pašalinti nemalonų kvapą ir apsaugoti dantis [5].

Apelsinų eterinio aliejaus naudojimo efektas labai priklauso nuo aliejaus kokybės. Kosmetikoje, geriausia naudoti apelsinų eterinį aliejų išgauta šalto spaudimo metodu iš šviežios saldžiųjų apelsinų žievės. Fotosensibilizacijos rizika didesnė naudojant seną arba aliejų kuriam prasidėjo oksidaciją. Todėl mes nerekomenduojame naudoti šį aliejų pasibaigus galiojimo laikui, ir po atidarymo suvartoti 3 mėn. bėgyje [3].

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ masažui – 4-5 lašus apelsinų eterinio aliejaus sumaišyti su 1-2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus (migdolų, simondsijų (jojoba)).
✓ voniai – 5-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-10 lašų apelsinų eterinio aliejaus įlašinti į 500 ml karšto vandens indą.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Alergenai, kurie natūraliai įeina į eterinio aliejaus sudėtį ir turi būti išvardinti remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 1223/2009: citralis (0,1%), limonenas (95%), linaloolis (1%).

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Saldžiųjų apelsinų aliejus, Saflora

Saldžiųjų apelsinų aliejus, Saflora

Valo ir šviesina odą, normalizuoja odos riebumą, mažina raukšles.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

30 other products in the same category: