Baltųjų bolivinių balandų kruopos, Bohlsener Mühle, 500g

Baltųjų bolivinių balandų kruopos, Bohlsener Mühle, 500g

400556128019

Nauja prekė

€ 8,95

Apie prekę

Kas išskiria bolivines balandas iš kitų grūdinių kultūrų? Kuo jos tokios ypatingos, kad žmonės sutinka už jas mokėti fantastiškus pinigus (Lietuvoje ir daugelyje Vakarų valstybių bolivinių balandų kaina siekia 50-80 Lt/kg)?

Visų pirma, kad būtume korektiški, bolivinė balanda nėra javas, o ji veisia sėklas, dėl kurių vakarietiškas gastronomijos pasaulis eina iš proto. Savo giminyste artima burokėliams ir špinatams, bolivinė balanda gali pasitarnauti ir kaip lapinė daržovė maistingose salotose. Tačiau riboti augimviečių plotai (bolivinė balanda auga tik aukštai kalnuose, ypač Anduose, maždaug 2-4 km aukštyje) automatiškai apriboja šviežių balandų lapų pasiekiamumą. Nepaisant to, mes turime galimybę mėgautis maistingomis balandų sėklomis, kurios, sako, baltymų turi tiek daug, kiek jų paprastai nerasime jokiame įprastiniame grūde – net 14-18%. Be to, jose ir panašus procentas gerųjų riebalų, taigi jas sudaro ne tik angliavandeniai, kuriais labiausiai pasižymi įvairius grūdai ir javai. Ir vis dėlto vienas didžiausių bolivinės balandos kozirių – jos sėklose nėra gliuteno (baltymo, esančio kviečių, miežių, rugių grūduose), kuriam šiuo metu alergiją turi daugelis. O jeigu ne alergiją, tai tam tikras medicinines kontraindikacijas, dėl kurių gydytojai rekomenduoja vengti kvietinių produktų.

Piktų vėjų kalnuose nugairintos bolivinės balandos, augančios sausame dirvožemyje, brandina tūkstančius smulkių sėklų, kurios yra lengvai virškinamos, todėl tinka net mažiems vaikams ar jautraus skrandžio savininkams. Peru ir Bolivijos gyventojai balandas maistui vartoja jau virš 3000 metų. Bolivinėse balandose yra gausu skaidulinių medžiagų, fosforo, magnio, geležies ir kalcio – pastaroji medžiaga ypač svarbi pieno produktų netoleruojantiems žmonėms ir veganams.

Jas ir mums yra paprasta paruošti (vieną dalį sėklų užpilti dviem dalimis vandens ir užvirti; užvirus sumažinti ugnį iki minimalios ir virti 15-20 minučių; išjungus ugnį palikti uždengtą puodą, kad sėklos išbrinktų ir sugertų likusį vandenį), o virtas sėklas (man vis norisi jas vadinti kruopomis dėl balandų kruopinės prigimties) jau galite vartoti kaip tik fantazija leidžia.

Sudėtis: ekologiškai augintios (sertifikato nr. žr. ant pakuotės): baltosios bolivinės balandos.

Gamintojas: Bohlsener Mühle, Muhlenstrasse 1, D-29581 Bohlsen, Vokietija.

Kilmės šalis: Bolivija.

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Baltųjų bolivinių balandų kruopos, Bohlsener Mühle, 500g

Baltųjų bolivinių balandų kruopos, Bohlsener Mühle, 500g

Ekologiškai augintos baltųjų bolivinių balandų kruopos

9 other products in the same category: