„Alce Nero“ Italijoje užauginti ekologiški avinžirniai idealiai tinka salotoms ir sriuboms. Taip pat juos skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius ir kitus patiekalus. Iš jų gaminamas humusas (trinti avinžirniai su aliejumi ir prieskoniais), falafeliai (kepsneliai). Avinžirniai daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Tai sotus maisto produktas.
Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Paruošimas: mirkyti 12 val. šaltame vandenyje (pakeisti vandenį bent kartą), tuomet virti nesūdytame vandenyje apie 60-65 min. Druskos įberti tik prieš baigiant virti. Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.
Rekomednuojama laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
IT-BIO-006, Italijos žemės ūkis.