Avinžirniai nepaprastai naudingi sveikatai. Ypač tinka tiems, kuriuos kamuoja aukštas cholesterolio kiekis kraujyje.
Ši ankštinė kultūra – puikus baltymų šaltinis. Todėl neretai sakoma, kad avinžirniai – puikus mėsos pakaitalas. Jie ypač vertinami vegetarų ir veganų. Avinžirniuose baltymų yra daugiau negu tokiame pat kiekyje kiaulienos ar vištienos
Dar vienas privalumas – šiuose ankštiniuose augaluose beveik nėra riebalų, tad kalorijų kiekis gerokai mažesnis nei mėsoje. Pasak mitybos specialistų, jie gerina medžiagų apykaitą ir suteikia energijos. Taigi avinžirniai – puikus maistas norintiems gyventi sveikiau ir metantiems svorį.
Ekologiškai auginti (sertifikato Nr. DE-006-Öko-Kontrollstelle).
Vartojimas: sriuboms, troškiniams, salotoms, humusui. Paruošimas: užmerkite šaltu vandeniu 8-12 val. Nuskalaukite ir užvirkite. 1 daliai avinžirnių tenka 3 dalys vandens. Virkite 1,5-2 val.
100 g yra: energinės vertės 1418 kJ/ 337 kcal, riebalų 5,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,6 g, angliavandenių 58,7 g, iš kurių cukraus 2 g, skaidulinių medžiagų 7,4 g, baltymų 14,4 g, druskos <0,025 g.
Geriausia iki: žr. ant pakuotės. Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Partijos nr.: žr. ant pakuotės.
Gamintojas Rapunzel Naturkost AG, 87764 Legau, Vokietija.
Platintojas UAB „Sveikų bioproduktų centras