Burnočio sėklos – lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupina sauja burnočio turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno. Šiose kruopose daug maistinių skaidulų ir baltymų.
Burnočio baltymai yra pačios aukščiausios kokybės, lenkiančios bet kurį kitą javą ar baltyminį produktą, o vienos iš svarbiausių aminorūgščių – lizino – yra net du ar tris kartus daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose.
Šias kruopas derinant su kviečiais, kukurūzais ar natūraliais ryžiais gausime mums taip reikalingą pilną baltymą, lygiai tokį pat vertingą, kaip gauname iš mėsos ar žuvies.
Angliavandenių šiose kruopose yra mažiausiai.
Be gliuteno!
Ekologiškai augintos (sertifikato nr. DE-006-Öko-Kontrollstelle).
Sudedamosios dalys: burnočių sėklos*. * – iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės).
Vartojimas: sriuboms, daržovių patiekalams, įdarams, garnyrams.
Paruošimas: 250 g sėklų užpilkite 625 ml vandens, užvirkite, virkite 30 min, po to leiskite 5 min išbrinkti. 100 g yra: energinės vertės 1564 kJ/ 370 kcal, riebalų 7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,6 g, angliavandenių 58,7 g, iš kurių cukraus 2 g, skaidulinių medžiagų 7,4 g, baltymų 14,4 g, druskos <0,025 g.
Geriausia iki: žr. ant pakuotės. Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Partijos nr.: žr. ant pakuotės.
Gamintojas: Rapunzel Naturkost AG, D-87764, Legau, Vokietija.
Kilmės šalis: Kinija.