Spirulina augalas yra vitaminų, baltymų ir amino rūgščių šaltinis.
Botaninis pavadinimas – Spirulina Platensis
Šiuolaikinis „supermaistas“ Spirulina yra natūralus spiralės formos žydrai žalias dumblis. Spirulina – Pietų Kinijos jūros saloje auginamas mikroskopinis augalas, kurio derlius renkamas specialiuose tvenkiniuose. Spirulinos milteliai gaunami džiovinant Spirulina dumblius natūraliu purškiamojo garinimo būdu. Šis procesas išsaugoja Spirulinos maistingąsias medžiagas. 1 kg miltelių pagaminti reikia apie 10 kg šviežio produkto. Ekologiški Spirulinos milteliai sertifikuoti.
Sudėtis – 100% Spirulina milteliai.
Rekomenduojama paros norma – 3-5 g dienoje. Gerti prieš valgį arba valgio metu.
Laikymo sąlygos: laikyti vaikams neprieinamoje ir sausoje vietoje.
Maistinė vertė 100 g
Energija 1594/378 kJ/kcal Baltymai 63,5 g Angliavandieniai 9,1 g Iš kurių cukraus 3,00 g Riebalai 8,2 g Iš kurių sočiųjų 1,1 g Skaidulinės medžiagos 7 g Druska 1,126475 g
Vitaminas D 6 μg Vitaminas E 31,7 mg Vitaminas C 1,4 mg Tiaminas 0,53 mg Riboflavinas 0,73 mg Niacinas 22 mg Vitaminas B6 0,15 mg Folio rūgštis 22 μg Vitaminas B12 60 μg Biotinas 4,8 μg Pantoteno rūgštis 0,25 mg Kalis 1328 mg Kalcis 452,8 mg Fosforas 950 mg Magnis 305,2 mg Geležis 123,1 mg Cinkas 3,6 mg Varis 0,2 mg Manganas 5,2 mg Selenas 1 μg Chromas 280 μg Jodas 168 μg Chlorofilas 1179 mg
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ekoagros, kodas LT-EKO-001.
Kilmės šalis – Kinija. Auginama jūros saloje Pietų Kinijoje.