„Alce Nero“ ekologiški kietųjų kviečių makaronai lazanijai yra gaminami tik iš ekologiškų, Italijoje išaugintų kietųjų kviečių. Specialaus proceso metu makaronams padaromas šiurkštus paviršius, dėl to jie labai gerai sugeria padažą. Makaronai džiovinami žemoje temperatūroje, todėl išsaugo visas kviečių vertingąsias savybes.
Be kiaušinių. Baltymų šaltinis. Be druskos.
Lazanijos su rikota ir špinatais paruošimas:
pakuotėje esančius lazanijos lakštus, po nedidelį kiekį, kad nesuliptų, panardinkite ir pavirkite sūdytame vandenyje apie 5 min. Po to išimkite lakštus ir padėkite ant medvilninio audinio, kad nesiliestų vienas su kitu. Pasiruoškite bešamelio padažą (500 ml). Nuplautus šviežius špinatus panardinkite į pasūdytą verdantį vandenį kelioms minutėms, po to ištraukite iš vandens, nusausinkite ir pasmulkinkite. Smulkintus špinatus sumaišykite su 500 g rikotos ir 75 g tarkuoto sūrio, įberkite šiek tiek muskato riešuto, druskos ir viską išmaišykite. Į kepimo indo dugną įpilkite šiek tiek iš anksčiau pasiruošto bešamelio padažo, o tada dėkite sluoksnį makaronų lakštų, ant jų klokite rikotos ir špinatų padažą, pabarstykite dar šiek tiek tarkuoto sūrio. Toliau kartokite sluoksnius, paskutinį sluoksnį pabaikite bešamelio padažu ir tarkuotu sūriu. Ant viršaus galite dar uždėti kelis gabaliukus sviesto. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 35 min., kol viršus gražiai apskrus. Iškepus palikite pravėsti. Gamindami su neapvirtais makaronais, lazaniją kepkite 40 min.