Muskato riešutas, Indijoje paprastai žinomas kaip „Jaifal“, yra muskato medžio kieta ruda sėkla, maždaug kiaušinio formos, 25 mm ilgio, 15-18 mm pločio ir sveria nuo 5 iki 10 gramų. Muskatas – šilto, aštraus,salstelėjusio skonio yra plačiai naudojamas tiek saldžių, tiek sūrių maisto patiekalų gamyboje. Muskato riešutas yra naudojamas gaminant daugelį indiškų desertų, taip pat ir gausius indiškos virtuvės patiekalus. Šis prieskonis tobulina kiaušinių patiekalus ir daržoves, tokias kaip kopūstai, špinatai, brokoliai ir pupelės. Indiški muskato prieskoniai neapkeičiama dalis Itališkoj mortadella (dešroje), škotų haggyje (patiekalas iš avių žarnų) ir avienos patiekaluose Rytuose. Taip pat muskatas dažnai yra Maroko prieskonių mišinio „Ras El Hanout“ dalis. Indiškas muskatas naudojamas daugelio kepinių, konditerijos gaminių, pudingų, mėsos patiekalų, dešrų, padažų ir gėrimų skonio pagerinimui.
Sumalti iki norimo rupumo miltelių (galima šviežiai patarkuoti ant tarkos tiesiai į gaminį) ir naudoti maisto patiekalų skoniui pagerinti.
Kilmės šalis: Indija
Gamintojas: TRS Wholesale Co. LTD., UB24AX, Didžioji Britanija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Grynasis kiekis: 100 g