Šios pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario.
Sudaigintos Mung pupelės vitamino A vertė prilygsta citrinai, tiamino vertė prilygsta avokadui, riboflavino yra tiek, kiek džiovintame obuolyje, niacino – kiek banane, askorbo rūgšties – kiek ananase.
Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.
Gaminimas: 1-2 valandas mirkyti šaltame vandenyje, vienai stiklinei pupelių užvirti 3 st. vandens, virti 45-60 minučių. Berti druskos baigiant virti.
Sudedamosios dalys: spindulinės pupuolės mung*. * – iš ekologinių ūkių, sertifikuoto nr. žr. ant pakuotės. Gali būti sojų pėdsakų.
100 g yra: energinės vertės1281 kJ/ 304 kcal, riebalų 1,2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g, angliavandenių 41,5 g, iš kurių cukraus 3,1 g, skaidulinių medžiagų 17,3 g, baltymų 23,1 g, druskos <0,023 g.
Ekologiškai augintos (sertifikato nr. DE-006-Öko-Kontrollstelle).
Geriausia iki: žr. ant pakuotės. Laikyti sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje. Daug kartų užklijuojamoje pakuotėje
Gamintojas: Rapunzel Naturkost AG, D-87764, Legau, Vokietija.