Prancūziški žalieji. Išvesti šie lęšiai Prancūzijos miestelyje De Pjui. Nuo paprastų žaliųjų lęšių jie skiriasi spalva – ji primena marmurą. Tai patys aromatingiausias ir švelniausio skonio lęšiai. Net ir termiškai apdoroti lęšiai nepraranda formos, todėl puikiai tinka salotoms.
Ekologiškai auginti (sertifikato Nr. DE-006-Öko-Kontrollstelle).
Vartojami salotoms, sriuboms, daiginti, kaip pagrindinis patiekalas.
Gaminimas: 1-2 valandas mirkyti šaltame vandenyje, vienai stiklinei lęšių užvirti 3 stiklines vandens, virti 30 min. Berti druskos baigiant virti.
Gamintojas: Rapunzel Naturkost AG, D-87764, Legau, Vokietija.
Platintojas: UAB Sveikų bioproduktų centras
Kilmės šalis: Kanada.