Žalieji žirneliai tiesiog plyšta nuo maistingų medžiagų. Valgydami žirnelius, žmonės gauna daugiau nei 8 rūšių vitaminų, 7 mineralų, proteino ir skaidomųjų medžiagų, kurios svarbios besilaikantiems dietos.
Iš žirnelių organizmas gauna tokių medžiagų, kurios būtinos išlaikyti stiprius kaulus. Tai didžiulis vitamino K1 šaltinis, kuris palaiko kauluose esantį kalcį. Vitamino B6 turintys žalieji žirneliai padeda aktyvinti medžiagų apykaitą. Užsienio mokslininkai nustatė, kad moterims menopauzės metu šių medžiagų labai trūksta, o tabletėmis geriami vitaminai gali sukelti alergiją.
Žalieji žirneliai naudingi ne tik kaulams, bet ir širdžiai, kraujagyslėms. Vitaminas K padeda reguliuoti kraujo krešėjimą.
Ekologiškai auginti
Geriausia iki: žr. ant pakuotės. Laikyti sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje. Daug kartų užklijuojamoje pakuotėje.
Gaminimas: 1 valandą mirkyti šaltame vandenyje, nuplauti, dviem stiklinėms žirnių reikia
3 stiklinių vandens, virti 45–60 min. Berti druskos baigiant virti.
Gamintojas: Bio Planet, Lenkija.
Kilmės šalis: Vengrija.