Esame Norvegijos įmonė, kurios specializacija – aukštos kokybės Omega-3 produktai.
Būdami metodinio požiūrio į riebalų rūgščių analizę pradininkai, sukūrėme natūralių didelės dozės Omega-3 produktų, kurie reguliuoja Omega-3 indekso trūkumą. NORSAN yra pirmaujantis Omega-3 prekės ženklas Europoje ir labiausiai parduodamas Omega-3 produktas Vokietijos vaistinėse.
Paskaitų ir informacinės medžiagos pagalba informuojame apie omega-3 riebalų rūgščių svarbą ir jų poveikį sveikatai, svarbią dalį sudaro lengvas omega-3 indekso nustatymas organizme. Siekiame, kad omega-3 indeksas populiacijoje būtų didesnis, ir manome, kad žingsnis po žingsnio teigiamai prisidedame prie to.
Mūsų produktų filosofija grindžiama 2 pagrindiniais įsitikinimais:
1. Mūsų sveikatai ir gerovei reikalingas pakankamas jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių (EPR ir DHR) kiekis.
2. Mūsų mityba turėtų būti kuo natūralesnė.
Natūraliausios jūrinės Omega-3 riebalų rūgštys randamos žuvyse. Todėl žuvies vartojimas yra tinkamiausias pasirinkimas, jei nekreiptume dėmesio į sunkiųjų metalų poveikį, kurių gausu žuvyje. Dalį Omega-3 riebalų rūgščių vartoti ne valgant žuvį, o su maisto papildais, viena vertus, verta dėl to, kad išvengiama taršos sunkiaisiais metalais (NORSAN žuvų taukai išvalomi nuo sunkiųjų metalų, teršalų ir polichlorintų bifenilų specialiu trigubu metodu), kita vertus, dėl to, kad vien žuvies vartojimas neužtikrina pakankamo jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių kiekio.
NORSAN įmonė visiškai nenaudoja ūkiuose auginamos žuvies. Nuolat auganti žuvų auginimo pramonė kelia problemų ne tik gamtai, pvz., Norvegijos fiordų biotopui. Auginant žuvis ūkiuose, šios yra šeriamos įvairiomis cheminėmis medžiagomis ir antibiotikais. Vadovaudamiesi šiais įsitikinimais bei natūralumo principais, savo Omega-3 aliejams gaminti naudojame tik tvariai sugautas laukines žuvis. Be to, kuo natūralesnis reiškia, kad mes, NORSAN, visuose savo žuvų taukų produktuose naudojame tik natūralius žuvų taukus ir nenaudojame jokių koncentratų.
Ką tai reiškia? Natūralų žuvų riebalų rūgščių kompleksą sudaro daugiau kaip 50 skirtingų riebalų rūgščių, o Omega-3 riebalų rūgštys sudaro apie 35 %. Kitos riebalų rūgštys yra Omega-6, Omega-7, Omega-9 ir Omega-11. Nors Omega-3 dozė mums svarbi, manome, kad žmonėms daugiausia naudos duoda šio natūralaus riebalų rūgščių komplekso vartojimas žuvų taukuose, nes jų pagrindą sudaro natūrali trigliceridų forma.
Kuriant produktus, gana viliojanti perspektyva – naudoti Omega-3 koncentratą, nes šiuose koncentratuose yra iki 90 % Omega-3. Juolab, kad ir žmonės dabar nori išgerti vieną kapsulę ir gauti didelį kiekį Omega-3. Tačiau to nedarome, nes ši koncentruota (t.y. chemiškai apdirbta forma) yra nenatūrali, jos nerasite gamtoje.
Vis dar neaišku, kiek šie chemiškai apdoroti riebalai yra naudingi mūsų organizmui, kaip jie yra pasisavinami. Be to, dėl cheminio Omega-3 riebalų rūgščių modifikavimo jos tampa nestabilesnės, todėl didėja oksidacijos rizika. Mes laikomės aiškios nuomonės, kad gamta žino geriausiai ko ir kokios formos mums reikia. Todėl savo produktuose naudojame tik natūraliai gausius Omega-3 riebalų rūgštimis, tačiau niekada nekoncentruotus, žuvų taukus.
Kuo natūralesnis taip pat reiškia, kad, į produktų sudėtį įeitų kuo mažiau papildomų sudedamųjų dalių, o įeinančių nauda būto moksliškai įrodyta. Moksliniai darbai, įskaitant Tromsės universiteto profesoriaus Bjarne Østerrudo atliktą tyrimą, parodė teigiamą žuvų taukų ir alyvuogių aliejaus sinergiją. Todėl ekologiškas, šalto spaudimo alyvuogių aliejus įeina net į tris NORSAN Omega-3 aliejus – “Omega-3 Total”, “Omega-3 Vegan” ir “Omega-3 Kids”. Šį alyvuogių aliejų gauname iš alyvuogių augintojo Ispanijoje, kuris dirba griežtai laikydamasis ekologiškų rekomendacijų. Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai atlieka ypatingą vaidmenį. Jie yra stiprūs antioksidantai. Šiame, NORSAN naudojamame alyvuogių aliejuje, jų gausu. Stiprus antioksidacinis polifenolių poveikis padeda apsaugoti žuvų taukuose esančias Omega-3 riebalų rūgštis nuo oksidacijos ne tik jas laikant buteliuke, bet, kas daug svarbiau, ir pernešant kraujyje lipoproteinais.
Žuvys ir žuvų atsargos yra riboti ir vertingi ištekliai. Todėl laikome savo pareiga savo gaminiuose daugiausia dėmesio skirtitvariai žvejybai ir atsakingam jūrų išteklių naudojimui. Ši etinė pareiga neapsiriboja nepriklausomais tvarumo sertifikatais. NORSAN labai vertina tai, kad mums leidžiama naudoti jūros turtus ir laiko savo pareiga veikti atsakingai.