Prekių sąrašas pagal gamintoją Frantoio di Spello UCCD

Frantoio Olio Extra Vergine di Oliva Italiano aliejus yra itin žemo rūgštingumo, todėl tinka kepimui. 2016m. tarptautiniuose BIOL apdovanojimuose įvertintas aukso medaliu kaip geriausias Extra Virgin alyvuogių aliejus.

1947m., Umbrijoje, žaliajame Italijos regione, nedideliame Spello miestelyje, 24 iniciatyvūs alyvuogių augintojai įkūrė aliejaus gamybos koperatyvą. Šiandien 430 alyvuogių augintojų koperatyvas Frantoio di Spello uccd gamina ir platina tik aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų.


Frantoio di Spello alyvuogės, subrandintos derlinguose, į pietvakarius žvelgiančiuose ir visos dienos saulę sugeriančiuose Subasio kalno šlaituose. Saugomos kilmės vieta „Colli Assisi – Spoleto“, kuri apima teritoriją tarp Spello ir žymiojo Asyžiaus. 300 hektarų žemės plote, esančiame nuo 350 iki 650 metrų virš jūros lygio auga 110.000 Moraiolo rūšies alyvmedžių. Alyvmedžiai auginami laikantis griežčiausių ekologinio ūkininkavimo standartų, naudojant tik natūralias trąšas ir priemones, nenaudojant pesticidų ar herbicidų, laikantis tvaraus žemės ūkio principų. Ypatingai rūpinamasi alyvmedžiais, kad nepadaryti žalos medžiams ir uogoms, todėl alyvuogės nurenkamos rankomis. Alyvuogės renkamos žalios nesunokusios, kuriose daug antioksidantų, vitamino E ir kitų naudingųjų medžiagų. Vos nurinkus derlių, jis nedideliais sunkvežimiais bei legendiniais Piaggio Ape krovininiais motoroleriais pristatomas į spaudyklą ir nedelsiant alyvuogės spaudžiamos, kad būtų išsaugotos visos jų naudingos sąvybės. Aliejus išgaunamas mechaniniu spaudimu, naudojant hidraulinius presus ir užtikrinant, kad temperatūra viso proceso metu būtų žemesnė nei +27°C. Jokie alyvuogių pakaitinimo, cheminiai ar kiti fiziniai apdorojimo metodai šiame etape nenaudojami, todėl Frantoio aliejus išsaugoja maksimalų polifenolių kiekį ir aukštą oleino rūgšties koncentraciją.


Pastangos ir aistra kurią įdeda Spello gyventojai į alyvuogių auginimą, šiam regionui būdingas dirvožemis, klimatas ir auginamos alyvmedžių rūšys užtikrina harmoningą Frantoio aliejaus juslinių savybių derinį, dėl kurių jis ir yra unikalus.  Nepaprastas skonis ir kokybės pripažinti ir vertinami ne tik Italijoje, bet ir  visame pasaulyje, todėl 2016m. tarptautiniuose BIOL apdovanojimuose įvertintas aukso medaliu kaip geriausias Extra Virgin alyvuogių aliejus.


Tiesiog užpilkite šlakelį Spello aliejaus ant paskrudintos baltos duonos ir mėgaukitės gyvenimu!

Daugiau
Rodoma 1 - 4 iš 4 dalykų

Informacija

Naujos prekės

Žymos: