Avokadų augalinis aliejus, SAFLORA

Avokadų augalinis aliejus, SAFLORA

Nauja prekė

€ 2,43

€ 2,70

-10%

Sumažinta kaina!

Apie prekę

 Avokadų gimtinė - tropinės ir subtropinės Amerikos zonos. Šį augalą 15 a. atrado Amerikos užkariautojai ispanai ir atgabeno į Europą. Šiuo metu jis auginamas Ispanijoje, Izraelyje ir kitose Viduržemio jūros pakrantėse.

 
Vėsesnėje temperatūroje avokadų aliejus yra tirštas, nepermatomas, jame plaukioja netgi nuosėdų gumulėliai, tačiau vos tik aliejus sušyla - jis nuskaidrėja. Temperatūroje -5 °C avokadų aliejus yra kietas, o kambario temperatūroje vėl suskystėja. Toks gyvas aliejaus keitimasis - geras ženklas, kad aliejus yra tikras.
 
Avokadų aliejaus sudėtyje yra daug baltimų, vitaminų A, B, D, E, mineralinių medžiagų, lecitino, palmitino rūgšties. Aliejus plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje, sausos, vystančios odos priežiūrai. Aliejuje daug Omega-9 rūgšties, dėl to nuolatos naudojant pastebimas blogojo cholesterolio sumažėjimas, taip pat stiprina širdies raumenį. Naudojamas išoriškai, kaip natūrali kosmetikos priemonė, tinka masažams, ypač mišiniuose su migdolų ir abrikosų aliejais. Taip pat tinka salotoms, košėms, šaltų užkandžių gamybai. Avokadai yra beveik tobulas maistas, lengvai virškinamas, padedantis nuo skrandžio problemų, vidurių užkietėjimo, šlapimo takų infekcijų, taip pat kepenų ir tulžies veiklai skatinti.
 
Viena iš unikaliausių avokadų aliejaus savybių yra lėtinti odos senėjimo ir raukšlių atsiradimo procesus todėl plačiai naudojamas kosmetikos gaminių papildymui.

Naudojimo atvejai:
• sausos suvytusios odos priežiūra;
• raukšlelės;
• smulkūs odos pažeidimai, uždegimas;
• plaukų, ypač dažytų, priežiūra;
• nagų volelių uždegimas;
• dantenų uždegimas ir kraujavimas, parodantozė;
• odos elastingumo atkūrimas;
• celiulitas.

Galima naudoti gryną avokadų aliejų arba kartu su kuriuo nors augaliniu aliejumi (migdolų, vynuogių sėklų) santykiu 1: 1, taip pat su nedideliu kiekiu eterinių aliejų.
 
Kosmetikos gaminių papildymas
10 lašų avokadų aliejaus įlašinti į 10g kremo arba į 10 ml toniko arba losjono; 7 - 10 lašų avokadų aliejaus - į 100 ml šampūno arba plaukų balzamo. Stabdo plaukų lūžinėjimą ir galiukų šakojimąsį, suteikia plaukams naturalų blizgesį.

Masažas
naudojamas grynas avokadų aliejus arba su natūraliais eteriniais aliejais: į 1 - 2 valg. šaukštus avokadų aliejaus įlašinti po 2 - 3 lašus snapučių, kadagių, citrinų ir pankolių eterinių aliejų arba levandų, rozmarinų ir kiparisų eterinių aliejų. Kas antrą dieną masažuoti grublėtas ar celiulito pažeistas odos vietas.

Kaukės ir kompresai
naudojamas grynas avokadų aliejus arba jo mišinys su kitais augaliniais aliejais, arba kaip eterinių aliejų bazinis aliejus: į 1 valg. šaukštą bazinio aliejaus įlašinti po 1 - 2 lašus santalmedžių, rožių, apelsinų ar ramunėlių eterinių aliejų. Naudojama sausai, suvytusiai odai atgaivinti, raukšlėtiems paakiams, taip pat esant odos uždegimui ar pažeidimams. Ant pažeistų odos vietų 1 - 2 kartus per dieną uždėti servetėles, suvilgytas aliejumi, ir laikyti po 15 - 30 min. Jau po 3 - 5 procedūrų pagerėja odos būklė, oda įgauna sveiką išvaizdą, išsilygina raukšlelės.
 
Nagų priežiūra
naudojamas grynas avokadų aliejus arba jo mišinys (santykiu 1:1) su vienu iš šių augalinių aliejų: migdolų, abrikosų, simondsijų; arba į 1 valg. šaukštą bazinio aliejaus įlašinti po 2 ­lašus citrinų, eukaliptų ir levandų eterinių aliejų, arba rozmarinų, pačiulių ir ramunėlių eterinių aliejų, arba čiobrelių ir levandų eterinių aliejų. Kasdien užtepti aliejaus ant nagų ir 15 - 20 min. masažuoti nagus ir nagų volelius. Rekomenduotina šią procedūrą atlikti kiekvieną kartą prieš lakuojant nagus.

INCI: Persea gratissima oil.

Avokadų aliejus spaudžiamas iš pernokusių, apdžiuvusių avokadų vaisių Persea americana Miller (Lauraceae). Prieš spaudimą vaisiai nulupami ir išimami kauliukai, susmulkinti avokadai džiovinami bedeguonėje aplinkoje maždaug prie +13 °C tam, kad būtų pašalintas vanduo, kuris su aliejumi gali sudaryti nepageidaujamą emulsiją. Sudžiuvusios avokadų skiltelės sugrūdamos ir šaltuoju būdu spaudžiamas aliejus.

Kilmės šalis: Brazilija.

Sertifikatas: ekologiškas NaTrue.

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai užsuktą plius 18 - 23 °C temperatūroje. Žemesnėje kaip plius 5 °C temperatūroje gali susidaryti kristalai, kurie plius 23 °C temperatūroje ištirpsta.

 

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Avokadų augalinis aliejus, SAFLORA

Avokadų augalinis aliejus, SAFLORA

Nuostabiai saugo ir tausoja odą, naudojamas sausos, vystančios odos priežiūrai.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

30 other products in the same category: