Arganų bazinis aliejus

Arganų bazinis aliejus

Nauja prekė

€ 8,70

Pirkdami šią prekę galite gauti iki 21 premijos taškų. Jūsų krepšelis bus 21 premijos taškų kurį(-uos) galite konvertuoti į nuolaidų kuponą už € 0,21.


Apie prekę

Arganų aliejus, dar vadinamas „Baltuoju Maroko auksu" , yra vienas brangiausių augalinės kilmės aliejų pasaulyje. Jo sudėtyje yra apie 80% nesočiųjų riebalų rūgščių.

Arganų aliejus vertinamas kaip rečiausias pasaulyje aliejus.

Argania spinosa medis auga pietvakarių Maroke. Nykstanti rūšis, saugoma UNESCO. Arganų medis žydi balandžio mėnesį, tuo tarpu vaisiams subręsti prireikia daugiau nei metų - jie sunoksta tik sekančių metų liepą, kada ir imamas derlius arganų aliejui spausti.

Prireikia 3kg arganų sėklų 1l šio nuostabaus aliejaus išspausti. Todėl šis aliejus dažnai klastojamas skiedžiant jį pigesniais aliejais.

Argano aliejaus gamyba užsiima vietos moterų (berberių) kooperatyvai. Gaminamas senuoju tradiciniu būdu, surinkti vaisiai džiovinami saulės atokaitoje, paskui mechaniniu būdu pašalinamas vaisiaus išorinis apvalkalas. Sėklos iš riešuto išimamos rankiniu būdu daužant jį akmenuku į akmenį, iš kurių rankiniu presu spaudžiamas aliejus. Išlukštentos arganų sėklos yra trinamos apie 2val. tam, kad iš gautos trintos pastos išsiskirtų aliejus.

Nuo senovės šis aliejus buvo prabangiausia Šiaurės Afrikos moterų kosmetikos priemonė. Iš šio medžio vaisių branduolių išgaunamas aliejus, kuriame gausu antioksidantų, karotenoidų, pagrindinių riebiųjų rūgščių  (Omega-6 ir Omega-9), tokoferolio (natūralaus vitamino E), skvaleno, fitosterolio, kurie apsaugo odą nuo senėjimo, maitina ir minkština odą, apsaugo ją nuo raukšlių. Palyginimui, arganų aliejuje tokoferolio yra daugiau nei alyvuogių aliejuje.

Rekomenduojama. Ypač pasižymi odą regeneruojančiomis, atstatančiomis savybėmis, todėl rekomenduojamas randų gydymui.

Labai tinka sausos, senstančios, ištroškusios, egzemų paveiktos odos priežiūrai: veido, dekolte, kūno.

Taip pat naudojamas nuo jaunatviškų spuogų, infekcinių išbėrimų, vyrams vietoje losjono po skutimosi, atliekant masažus, o ypatingai veido.

Aliejus veiksmingas maitinant ir atgaivinant plaukus (naudojamas kaip plaukų kaukė arba neišplaunama sausų galiukų priemonė) bei stiprinant nagus.

Berberės moterys juo tepa kūdikių, vaikų odą. Apsaugo nuo strijų susidarymo nėštumo metu.

Argano aliejus puikiai tinka vietoje naktinio kremo, taip pat nuvalo tiek akių, tiek veido makiažą - tiesiog valyti su vandenyje ar hidrolate sudrėkintu vatos diskeliu. Oda lieka ir švari, ir pamaitinta. Galima pasigaminti makiažo valiklį (trys dalys aliejaus, viena dalis rožių arba ramunėlių hidrolato), kurį kiekvieną kartą prieš naudojant reikia suplakti.

Naudojimas. Naudoti ant odos gryną arba maišyti su kitais aliejais vietoje kūno odos drėkintojo ar veido kremo - tereikia ant drėgnų delnų paskirstyti kelis lašus aliejaus ir jais tepti odą.

Itin tinka praturtintas prabangiuoju, kvapniuoju rožių otto.

Argano aliejumi galima praturtinti naudojamus kremus, šampūnus.

Šalto spaudimo. Nerafinuotas. Kosmetinis.

Kilmės šalis: Marokas

Ingredientai: Argania spinosa*Soil Association

Gamintojas: Natur Boutuque

Atsiliepimai

Parašyti atsiliepimą

Arganų bazinis aliejus

Arganų bazinis aliejus

Vystančiai veido ir krūtinės odai, veido ir kūno masažui, vietoje losjono ar kremo po skutimosi, plaukų apsaugai; esant jaunatviniams spuogams, infekciniams bėrimams.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

30 other products in the same category: