Pastangos ir aistra, kurią įdeda Spello gyventojai į alyvuogių auginimą, šiam regionui būdingas dirvožemis, klimatas ir auginamos alyvmedžių rūšys užtikrina harmoningą Frantoio aliejaus juslinių savybių derinį, dėl kurių jis yra unikalus, puikaus skonio, kokybės ir vertinamas pirmiausia pačių italų, išmanančių, kas yra geras aliejus. Todėl 2016m. tarptautiniuose BIOL apdovanojimuose įvertintas aukso medaliu kaip geriausias Extra Virgin alyvuogių aliejus.
Tiesiog užpilkite šlakelį Spello aliejaus ant paskrudintos baltos duonos ir mėgaukitės gyvenimu!
KILMĖ
Pirmo šalto spaudimo aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus Frantoio Olio Extra Vergine di Oliva Italiano pagamintas iš 80% Moraiolo, 15% Leccino ir 5% Frantoio alyvuogių, subrandintų derlinguose, į pietvakarius žvelgiančiuose ir visos dienos saulę sugeriančiuose kalnų šlaituose, tarp 350 iki 650 metrų virš jūros lygio. Alyvmedžiai, kurių amžius apie 50-60 metų, auginami laikantis griežtų ekologinio ūkininkavimo standartų, naudojant tik natūralias trąšas ir priemones. Nenaudojami pesticidai ar herbicidai, laikomasi tvaraus žemės ūkio principų. Ypatingas dėmesys skiriamas alyvmedžiams, todėl alyvuogės nurenkamos rankomis, kad nepadaryti žalos medžiams ir uogoms. Alyvuogės renkamos žalios nesunokusios, todėl jose daug antioksidantų, vitamino E ir kitų naudingų medžiagų. Nedelsiant po surinkimo alyvuogės spaudžiamos, kad būtų išsaugotos visos jų naudingos sąvybės. Aliejus išgaunamas naudojant hidraulinius mechaninius presus atidžiai stebint, kad temperatūra viso proceso metu būtų žemesnė nei +27°C. Jokie alyvuogių pakaitinimo, cheminiai ar kiti fiziniai apdorojimo metodai nenaudojami, todėl Frantoio aliejus išsaugoja maksimalų polifenolių kiekį ir aukštą oleino rūgšties koncentraciją.
NAUDOJIMAS
Frantoio Olio Extra Vergine di Oliva Italiano aliejus yra itin žemo rūgštingumo, todėl tinka kepimui („dūmo taškas“ apie 220 laipsnių), nes tokiame aliejuje yra didelis kiekis antioksidantų, kurie apsaugo gaminamą patiekalą nuo kancerogenų susidarymo. Šviežias daržoves kepant Frantoio Olio Extra Vergine di Oliva Italiano alyvuogių aliejuje, daržovėse esančių naudingų medžiagų pasisavinimas pagerėja 2 kartus, taip pat pagamintas maistas, ypač mėsa, naudojant Frantoio Olio Extra Vergine di Oliva Italiano aliejų, yra daug geriau virškinamas.
MAISTINĖ VERTĖ 100ML
Energetinė vertė: 824Kcal/3389kJ, riebalų 91,6g, iš kurių iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 13g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 70g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,6g, angliavandenių 0g, baltymų 0g, cukrų 0g, druskos 0g
APIE PREKĘ
Saugoma geografinė nuoroda: Umbrija Colli-Assisi-Spoleto
Rūgštingumas %: 0,16% (iki 0,8%, aukštos kokybės aliejai pasižymi nuo 01% iki 0,2%)
Peroksidų kiekies: 6.00meq 02/kg (maks. leistinas 20meq/kg)
Biofenolių kiekis: 435mg/kg
Polifenolių kiekies: 288mg/kg
Ultravioletinių spindulių absorbcija: (DELTA K) -0,001nm (maks. leistina 0,01nm)
Spalva: žalia pereinanti į geltoną
Kvapas: vidutiniškai – stipriai šviežiai nupjautos žolės
Intensyvumas: vidutiniškai – stipriai vaisiškas
Skonis: vidutiniškai – stipriai vaisinis su žolelių poskoniu, pastebimas kartumas su aštrumu
Tara: tamsaus stiklo butelis
Grynas kiekies: 750ml
Laikymo sąlygos: sausoje, vėsioje vietoje
Gamintojas:“Frantoio Di Spello uccd” (Italija)